Fundația Academică „Petre Andrei” din Iași (FAPA) desfășoară primul program de formare profesională continuă, autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) pe care l-a autorizat, respectiv cursul de specializare COMPETENȚE ANTREPRENORIALE.

Programul a debutat, online, în luna decembrie 2022 și se va derula până în luna martie 2023, urmat de sustinerea examenului de finalizare, conform procedurilor ANC. Certificatele obținute sunt recunoscute de Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale, dar și în statele membre ale Uniunii Europene.

Este primul curs pe care-l desfășurăm în cadrul FAPA, util pentru cei care vor sa demareze o afacere, într-un mod cât mai eficient pentru ca aceasta să fie sustenabilă. Formatorul acestui curs este Marius Alexa, CEO al companiei de media Arhipelago, care ne-a pus la dispoziție suportul de curs, și susține modulele teoretice și practice ale acestui program de formare profesională. Pregătim deja demararea unei noi grupe, începând cu luna martie, iar cei care doresc se pot înscrie. FAPA a autorizat acest curs, cu intenția de a forma specialiști în domeniul antreprenoriatului, astfel încat aceștia să poată aplica pașii de înființare a unei afaceri într-un mod profesional”, a declarat Conf.univ.dr Anca Tompea, Directorul de Programe din cadrul FAPA.

În cadrul cursului cei doritori vor putea afla informații cu privire la noțiunea de întreprinzător, ideea și oportunitatea de afacere, evaluarea oportunităților de afacere, riscurile noilor afaceri, avantajele și dezavantajele inițierii unei noi afaceri, ghidul planului de afaceri și multe informații utile pentru domeniul antreprenoriatului.